World

“Kurumsal Kimlik” Kavramı Neleri İçeriyor?

Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik olarak nitelendirilen kavram aslında bir şirket, kurum, vakıf veya benzeri varlıkların şirket içindeki ve dışındaki konumlarını, davranışlarını ve imajını yani şirketin kimliğini temsil eden bir kavramdır.

Diğer bir deyişle kurumsal kimlik, şirketin iç ve dış dünyadan görünen yüzüdür. Kurumsal kimlik tasarımı, şirketlerde doğabilecek kimlik karmaşasını ortadan kaldırır. Aynı zamanda iyi tasarlanmış bir kurumsal kimlik, firmaların müşterileri veya hedef kitleleri nezdinde itibar kazanmasını ve firmaların prestijini artırmasını sağlar. Ayrıca etkili ve akılda kalıcı bir şekilde oluşturulan bu kimlikler firmalar tarafından içselleştirildiğinde firmaların müşteriler nezdindeki güvenilirliğini artırmakta ve firmaların zihinlerde daha görünür olmasını sağlamaktadır.

Kurumsal kimlik sürecinde firmalar kurumsal kimlik tasarımına önem vermeli hatta alanında uzman profesyonellerle çalışmalıdır. Kurumsal kimlik, kurumun imzası niteliğinde olacağından ve bir kez kullanıldığında ve insanlar bu kurumsal kimliği zihinlerinde şirketlerle ilişkilendirdiklerinden, şirketlerin yeniden kurumsal kimlik oluşturması oldukça zor ve zaman alan bir süreç olacaktır. Kurumsal kimlik ajansı olarak sizlere kesintisiz bir hizmet sunmaktayız.

Peki bu “Kurumsal Kimlik” Kavramı Neleri İçeriyor?

Kurumsal kimlik birçok unsuru bünyesinde barındırır. Kısaca bunlardan bahsedelim; Firmanın ürettiği ürünler ve bu ürünlerin ambalajları, firmaların bulunduğu binalar, ofisler veya şantiyeler gibi ortamlar, firma tabelaları ve diğer çeşitli yönlendirme araçları, sergiler, lobiler, firmaların düzenlediği fuarlar, antetli kağıtlar Şirketlerin kurum içinde ve dışında kullandıkları, şirket personeline ait zarf, dosya, kartvizitlerin yanı sıra şirket adına düzenlenen faturalar, fatura ve tahsilat yazıları, şirketler tarafından düzenlenen sertifikalar, şirketler tarafından düzenlenen kurumsal yayınlar ve raporlar, kataloglar, şirketlerin reklamları veya broşürleri ve varsa şirket bayrakları veya ajandaları. Takvim, bloknot gibi promosyon ürünleri, bir şirketin kurumsal kimliğini oluşturan unsurlar arasında yer alır.

Related Articles

Back to top button